Zoeken

Badr Hari doet aangifte tegen Nederlandse politie

13 juli 2012 - 13:49 - Sport

©

De Marokkaanse kickbokser Badr Hari heeft een aangifte gedaan tegen het politieteam dat onderzoekt naar een mishandelingszaak in Amsterdam, waarin hij mogelijk betrokken is.

Zijn advocate, Bénédicte Ficq, vermoedt dat de politie informatie heeft verstrekt over het onderzoek aan "De Telegraaf". In de afgelopen dagen heeft de krant namelijk heel wat gedetailleerd informatie gepubliceerd over de zaak.

"Het verstrekken van opsporingsinformatie door de politie aan journalisten is een schending van het ambtsgeheim. Daarom is aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie en is verzocht om een onderzoek van de Rijksrecherche", aldus de advocate.

Afgelopen weekend werd Badr Hari beschuldigd van geweld op een 38-jarige man tijdens een muzikaal evenement in Amsterdam. Volgens zijn advocate was de bokser wel aanwezig, maar was hij niet betrokken bij het gevecht.

Badr Hari was in 2010 reeds betrokken geweest bij een geweldzaak in Amsterdam. De bokser was gevlucht naar Marokko alvorens terug te keren naar Nederland en zich bij de politie aan te geven. Het slachtoffer had uiteindelijk zijn klacht ingetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team