Zoeken

Marokko: slachtoffers Bab Darna eisen hun geld terug

14 november 2020 - 18:20 - Economie

©

Slachtoffers van het grote vastgoedschandaal Bab Darna verzamelden zich donderdag voor de rechtbank van Casablanca. Op dezelfde dag verscheen de directeur van Bab Darna, Mohamed El Ouardi, voor het eerst voor de rechter.

Het vastgoedbedrijf Bab Darna heeft op grootschalig vlak 14.000 mensen bedrogen bij hun aankoop van een woning. Het bedrijf had zestien valse woonprojecten opgezet. De rechtszaak werd de afgelopen maanden meerdere malen opgeschort. Donderdag werd de directeur ter verantwoording geroepen in de rechtbank. Buiten hielden tientallen slachtoffers een demonstratie en eisten ze hun geld op, meldt website Le360.

Het omvangrijke schandaal kostte een Marokkaanse vrouw die in het buitenland woont 1,2 miljoen dirham. Ze droomde ervan om zich na haar pensioen in Marokko te vestigen. Ze investeerde al haar spaargeld in een woning van Bab Darna. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze gerechtigheid krijgt. Een ander slachtoffer vertelde dat hij een woning had gekocht tijdens een evenement die door de autoriteiten was goedgekeurd.

De directeur, medewerkers en een notaris worden verdacht van fraude, het vervalsen van officiële documenten en het uitschrijven van niet gedekte cheques.

Na de rechtszitting werd door de onderzoeksrechter besloten dat de directeur in hechtenis moet. Er zijn te veel aanklachten om hem voorwaardelijk vrij te stellen.

De zaak startte in februari van dit jaar. Een onderzoeksrechter heeft toen aangegeven niet de nodige kennis te hebben om deze zaak te beoordelen. De rechtszaak is doorverwezen naar het Hof in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team