Zoeken

Nieuwe baas van Marokkaanse FBI onthult succesformule

2 januari 2021 - 13:20 - Marokko

©

Het nieuwe hoofd van het Centraal Bureau voor Gerechtelijke Onderzoeken (BCIJ), Cherkaoui Habboub, heeft onthuld waarom het orgaan waar hij sinds kort leiding aan geeft zo succesvol is.

"Informatie van de DGST is het geheim van ons succes", verklaarde hij in een interview met de krant Assabah. Volgens Habboub onvangt het BCIJ continu waardevolle informatie van de inlichtingendienst DGST zodat zijn dienst tijdig tot actie over kan gaan. Zo heeft de informatie van de DGST er volgens Habboub toe geleid dat er meerdere aanslagen zijn verijdeld tijdens de corona-pandemie.

"De Marokkaanse inlichtingendienst heeft het koninkrijk en zijn internationale partners in staat gesteld om bloedvergieten te voorkomen", zegt Habboub. Hij memoreerde dat Marokko het eerste land was dat de Verenigde Staten heeft gewaarschuwd voor de aanslagen van 11 september 2001. Ook in Marokko zijn er door de informatie van de DGST meerdere aanslagen voorkomen volgens de ambtenaar.

Ook blikte de nieuwe baas van de BCIJ vooruit op de uitdagingen voor zijn dienst in de komende jaren. "De terroristische dreiging komt momenteel uit de landen rond de Sahel", zegt Habboub. Hij betreurt tevens het gebrek aan medewerking van Algerije in deze strijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team