Zoeken

Marokko hielp Amerikaanse militair te stoppen die aanslagen wilde plegen

29 januari 2021 - 18:40 - Marokko

©

Marokko heeft via de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST), nuttige informatie verstrekt aan de Verenigde Staten. De plannen van een geradicaliseerde soldaat van het Amerikaanse leger, die aanslagen voorbereidde met de medeplichtigheid van Daesh, konden zo belemmerd worden.

De Marokkaanse diensten voor terrorismebestrijding hebben een ​​bloedbad voorkomen dat tegelijkertijd zou plaatsvinden op Amerikaanse bodem en tegen soldaten van het Amerikaanse leger die in het Midden-Oosten zijn gestationeerd, meldt News Talk Florida. Deze informatie werd vorige week bekendgemaakt door het Amerikaanse ministerie van Justitie, zonder meer details te vernoemen.

Volgens de Amerikaanse site is de naam van de beschuldigde soldaat Cole James Bridges. Het betreft een soldaat der eerste klasse in het Amerikaanse leger, die de afgelopen maanden radicaliseerde. Hij was ook in contact met Daesh-jihadisten en had hen zelfs precieze informatie verstrekt om aanvallen voor te bereiden op Amerikaanse soldaten die in het Midden-Oosten staan gestationeerd en tegen het 9/11 Memorial in het hart van New York.

De DGST heeft de activiteiten van de soldaat in september 2020 aan de Amerikaanse inlichtingendienst gemeld. Een maand later nam een ​​FBI-agent contact op met Cole. Hij deed zich voor als een Daesh-jihadist om de bedoelingen van de geradicaliseerde soldaat te achterhalen en om zicht te krijgen op de omvang van de hulp die hij aan de terroristische organisatie wilde verlenen. In een gezamenlijke operatie van de FBI en de contraspionagedienst van het Amerikaanse leger, werd Cole op 21 januari gearresteerd en voor de federale openbare aanklager gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team