Zoeken

Azziz is 3400 euro kwijt via 2dehands.be

7 februari 2020 - 18:15 - Wereld

©

Azziz Boutkabout is een petitie gestart tegen de advertentiewebsite 2dehands.be nadat hij het slachtoffer werd van oplichting en 3400 euro verloor.

De vrouw van de 37-jarige Azziz wilde via het verkoopplatform een Nintendo Switch-console kopen en vond een akkoord met de verkoper die haar via een vervalste link een betaalverzoek stuurde. Het slachtoffer voerde haar bankkaartgegevens in en gaf zelfs haar pincode toen ze de verzendkosten met een kaartlezer moest betalen.

Het gezin kreeg een eerste bericht dat de betaling niet was gelukt. Azziz probeerde op zijn beurt met zijn bankkaart. Toen dat de volgende dag ook fout bleek te zijn gegaan probeerde het koppel opnieuw, zonder te beseffen dat ze werden opgelicht.

Toen de dertiger iets later ontdekte dat 400 euro van zijn rekening en 3000 euro van een rekening die hij voor een derde beheert was verdwenen, stapte hij naar de politie. De kans dat hij zijn geld terugkrijgt is echter miniem.

Azziz wil nu via een petitie dat 2dehands.be offline wordt gehaald. "Ik wil dat de website van 2dehands.be offline gehaald wordt zolang de gebruikers onvoldoende veiligheidsgaranties hebben. Het is dringend nodig dat identiteitscontroles gebeuren om crimineel gedrag te vermijden. Om te vermijden dat er nog meer slachtoffers vallen, wil ik 2dehands.be aan banden laten leggen. Ik zou graag de laatste persoon zijn geweest die via het tweedehandsplatform opgelicht wordt. Met de petitie wil ik vooral 2dehands.be wakker schudden en duidelijk maken dat het zo niet verder kan.", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team