Zoeken

Marokkaan middelpunt romantieke 2.0 oplichting

26 mei 2020 - 18:30 - Marokko

©

Een Marokkaan heeft een 40-jarige depressieve Franse vrouw, die hij via een datingsite had ontmoet, voor 9000 euro opgelicht.

Het slachtoffer, coach van beroep, ontmoette haar oplichter begin februari op internet. Hij vertelde haar dat hij juwelier was en dat hij naar Marokko moest gaan met zijn kinderen, om een belangrijke bestelling edelstenen op te halen.

L’Est Republicain bericht dat de man zijn "nieuwe vriendin" vanuit Marokko belde om haar "in paniek" te vertellen dat hij vast zat bij de douane en dat de "corrupte agenten" hem een groot geldbedrag vroegen.

De vrouw geloofde hem eerst niet. Maar toen de oplichter een tweede keer belde wist hij haar te overtuigen. Hij liet haar zelfs met een medeplichtige spreken die zich als een politiecommissaris voordeed. De corrupte ambtenaar zou haar toen 3000 euro hebben gevraagd om de juwelier vrij te laten. In totaal wisten de twee het slachtoffer 9000 euro lichter te maken tussen 24 en 29 februari.

Toen de verdachte haar opnieuw belde en een bedrag van 36.000 euro vroeg besefte de Française dat ze was opgelicht. Ze deed aangifte bij de politie in het Franse Toul.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team