Zoeken

Marokko: oplichter belooft miljoenen en gaat met geld lopen

3 februari 2020 - 10:20 - Marokko

©

Een oplichter die zich als een Britse zakenman had voorgedaan is door de politie in Youssoufia gearresteerd. Hij had 5,2 miljoen dollar beloofd voor de opening van een filiaal van zijn bedrijf in Marokko.

Het slachtoffer, een Marokkaanse ondernemer uit dezelfde stad, zou voor de opening van het filiaal zorgen. De twee leerden elkaar via Facebook kennen en vonden een akkoord zonder elkaar ooit te ontmoeten.

De oplichter beloofde dat hij een medewerker met het geld naar Marokko zou sturen. Op de dag waarop dat moest gebeuren vroeg de Brit 5000 dirham om de douane te betalen. Het slachtoffer stuurde het geld en kreeg kort nadien een nieuw bericht waarin de man hem geld vroeg voor kosten die door de Britse ambassade in Marokko werden opgelegd.

Na opnieuw geld te hebben overgemaakt hoorde de ondernemer niets meer van zijn Britse partner. Hij besloot aangifte te doen. Onderzoek toonde aan dat hij in werkelijkheid door een illegale migrant uit Nigeria voor 11.500 dirham was opgelicht.

De dader werd gearresteerd en bekende de feiten tijdens zijn rechtszaak. Hij vertelde ook dat hij tientallen andere Marokkanen op dezelfde manier had opgelicht. Hij werd tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 1500 dirham veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team