Zoeken

Vader verduistert geld van gehandicapte dochter om appartement te kopen in Marokko

5 januari 2021 - 19:20 - Wereld

©

De rechtbank in het Belgische Kortrijk heeft een man veroordeeld tot een celstraf van 5 maanden met uitstel. Hij stal 201.000 euro van zijn gehandicapte dochter. Door een medische fout bij de geboorte was het meisje zwaar gehandicapt. Het geld van de verzekering gebruikte hij om een appartement in Marokko te kopen.

Na een medische blunder hadden het slachtoffer en de ouders een schadevergoeding van zo’n 220.000 euro ontvangen van de verzekeringen om de medische kosten voor het slachtoffer te betalen. Beide ouders waren beheerder van de rekening, maar volgens de moeder werd zij hier niet van op de hoogte gebracht door haar ex-man, meldt 7sur7.

Helaas stierf het meisje in 2015 en leidde dit drama ook tot de scheiding van haar ouders. "Na de scheiding bleek dat de beklaagde een goede 200.000 euro van de rekening had gehaald voor zijn eigen uitgaven", aldus de advocaat van de tweede dochter en de ex-echtgenote van de man. "Hij kon slechts van 19.000 euro bewijzen dat dit voor de verzorging van zijn gehandicapte dochter was gebruikt, de rest van het bedrag werd in schijven cash afgehaald." Het bedrog kwam naar boven toen het echtpaar naar de notaris ging om hun bezittingen te inventariseren.

De vader werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en moet ook een boete betalen van 800 euro, eveneens voorwaardelijk. Aan de zus en de moeder van het overleden slachtoffer, moet hij respectievelijk 82.000 euro en 122.000 euro terugbetalen, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team