Zoeken

Azarkan overtuigt partijleden met "emotioneel betoog"

7 juni 2022 - 09:40 - Wereld

©

Acht kritische moties werden op de algemene ledenvergadering van de Nederlandse partij Denk met een ruime meerderheid verworpen, nadat partijleider Farid Azarkan een emotioneel beroep deed op de aanwezigen. Volgens sommige partijleden was de vergadering ’een schijnvertoning’.

Op de agenda van de besloten algemene ledenvergadering van Denk stond een stemming over een aantal moties betreffende een gebrek aan tegenmacht, vermeende vriendjespolitiek en gebrek aan inspraak. "Farid Azarkan deed op het podium een emotioneel beroep op de leden om de moties te verwerpen", vertelt een aanwezige. Partijleden zouden publiek stemmen, ook over de gevoelige kwesties, maar na heel wat gedoe werd het toch een anonieme stemming, zo verklaren meerdere leden aan het AD.

Lees ook: Taakstraf voor bedreigen Kamerlid Farid Azarkan

Verschillende partijleden verweten Azarkan dat hij daarmee stemmers probeerde te beïnvloeden, maar hij stelde dat alle leden ’ruim de tijd krijgen om hun kritische punten te delen’. Na de vergadering twitterde hij ’trots’ te zijn ’op de goedwerkende partijdemocratie bij Denk’, wat een merkwaardige uitspraak is gezien Aydin Peksert, de indiener van zeven van de acht moties, niet eens welkom was op de ledenvergadering. Hij is geschorst als lid van Denk en wordt naar eigen zeggen "monddood gemaakt" vanwege zijn kritiek op de partijorganisatie.

Lees ook: Azarkan aan kant geduwd om Wilders te laten passeren

"Het is een patroon," vertelde Peksert. "Kritische mensen wordt de mond gesnoerd en mijn integriteit wordt op het spel gezet. Denk is een omgekeerde wasstraat: je gaat er schoon in en komt er besmeurd weer uit". Peksert kon niet ingaan op de officiële reden van zijn schorsing, maar bestuursvoorzitter Ejder Köse, ontkende dat de schorsing te maken heeft met zijn kritiek. "We hopen ook dat de vier andere indieners van zijn moties gewoon naar de vergadering komen, we staan open voor kritiek. Een schorsing is om zeer zwaarwegende redenen, die ik niet mag geven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team