Zoeken

Autoriteiten slopen onverwachts cafés en winkels in Al Haouz

10 juli 2024 - 08:00 - Marokko

©

Lokale autoriteiten in Moulay Brahim, in de regio Al Haouz, hebben onverwachts cafés en winkels langs de toeristische Ghaghaya-vallei gesloopt, tot grote ontsteltenis van de eigenaren.

Ahmed Bouras, voorzitter van de Vereniging Arrahabe voor sociale, economische en solidaire toeristische ontwikkeling, meldt dat "tafels, stoelen, houten schuilplaatsen en bamboe parasols plotseling en zonder waarschuwing zijn vernield". De vereniging had tevergeefs om een gesprek met de autoriteiten gevraagd om tot een oplossing te komen.

Lees ook: Café van hoge ambtenaar gesloopt in Tanger

In een petitie aan de gouverneur van Al Haouz klaagt de vereniging dat de autoriteiten de winkeleigenaren geen tijd hebben gegeven om hun spullen te verwijderen. De sloop heeft geleid tot "aanzienlijke schade en materiële verliezen, evenals een psychologische en economische crisis, die direct volgt op de crisis die de regio doormaakte met de Covid-19-pandemie".

Lees ook: Casablanca sloopt om opnieuw op te bouwen (video)

De expert vertelt aan Al Omk dat de autoriteiten de ondernemers sinds de vernielingen niet hebben toegestaan hun activiteiten te hervatten. De vereniging heeft de gouverneur gevraagd om de ondernemers toe te staan de oevers van de vallei te gebruiken voor zitplaatsen en tafels voor bezoekers, met de belofte dat ze zich aan de regels zullen houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team