Zoeken

Merendeel autorijscholen in Marokko geven ongeldige rijbewijzen af

5 december 2017 - 13:20 - Marokko

©

De beschuldiging is ernstig en werd door de staatssecretaris van Vervoer aangevoerd. Volgens Najib Boulif is een meerderheid van de rijbewijzen die door autorijscholen in Marokko worden afgegeven frauduleus.

Najib Boulif stelt dat deze rijbewijzen werden afgegeven na examens die de procedures niet naleefden. Dat bericht Al Ahdath Al Maghribia. De bewindsman noemde als voorbeeld twee rijscholen met dezelfde naam en met een slagingspercentage van 100%. In totaal slaagden 700 kandidaten erin hun rijbewijs te halen. Geen één kandidaat faalde. De beheerder van het examencentrum werd na onderzoek ontslagen.

In de loop van volgend jaar zullen alle vragen uit de theorie-test volledig worden herzien, zal het rijexamen worden hervormd en zullen rijschoolinstructeurs beter worden opgeleid. Bovendien zullen kandidaten die op het examen falen 45 dagen moeten wachten alvorens het examen opnieuw te mogen afleggen.

Ook de opening van nieuwe rijscholen zal strenger worden gecontroleerd. Nieuwe rijscholen zullen onder meer minstens 350 meter verwijderd moeten zijn van bestaande rijscholen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team