Zoeken

Auto-industrie: Marokko wordt wereldspeler

26 mei 2024 - 08:00 - Economie

©

De Marokkaanse industrie, en met name de autosector, heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt, waardoor het koninkrijk een serieuze concurrent is geworden op het internationale toneel. Dat benadrukte Ryad Mezzour, minister van Industrie en Handel, tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Stichting Lafqui Titouani in Salé.

Marokko positioneert zich nu als een van de belangrijkste autofabrikanten wereldwijd, met een jaarlijkse productie van 700.000 voertuigen. Het koninkrijk heeft de ambitieuze doelstelling om volgend jaar een miljoen auto’s te produceren. Dit succes uit zich in de export van Marokkaanse voertuigen naar 70 landen, met name in Europa. Dit getuigt van de aanzienlijke ontwikkeling van het koninkrijk op dit gebied en van het vermogen om te concurreren met mondiale spelers zoals China.

Lees ook: Chinese autogigant wil Marokkaanse markt veroveren

Ryad Mezzour prees de uitzonderlijke kwaliteit van de auto’s die in de fabriek van Kenitra worden geproduceerd. Hij noemde dit het resultaat van het harde werk en de toewijding van geschoold personeel dat waakt over zowel de productiviteitsverhoging als het behoud van onberispelijke kwaliteitsnormen.

Lees ook: Elektrische voertuigen: Marokko, leider in Afrika... en in Europa?

De minister benadrukte ook het belang van de strijd tegen speculatie in de autosector. Auto’s die in Marokko worden geproduceerd, worden verkocht aan alle distributeurs, nationaal en internationaal, tegen dezelfde door de fabriek vastgestelde prijs, waardoor een eerlijke toegang voor alle consumenten wordt gegarandeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team