Zoeken

Chinese autogigant wil Marokkaanse markt veroveren

6 mei 2024 - 11:00 - Wereld

©

Het Chinese automerk Lynk & Co gaat de Marokkaanse markt betreden. In Marrakech is een partnerschap aangegaan met LK Automotive Maroc, de nieuwe entiteit van AEK Holding.

Tijdens de tweede ronde van de internationale toerwagenracerij (TCR World Tour 2024) op het circuit Moulay El Hassan in Marrakech tekenden LK Automotive Maroc en Lynk & Co een samenwerkingsovereenkomst. "Met grote trots gaan we deze samenwerking met Lynk & Co aan om hun innovatieve voertuigen op de Marokkaanse markt te introduceren", aldus Abdelouahad El Kadiri, voorzitter van LK Automotive en eigenaar van Scandinavian Auto Maroc, de exclusieve importeur van Volvo. "Deze samenwerking past in onze visie om duurzame en toegankelijke mobiliteit voor iedereen te bieden, met een ongeëvenaarde gebruikerservaring." Abdelouahad El Kadiri kondigde ook aan dat de eerste modellen van Lynk & Co vanaf december aanstaande te koop zullen zijn.

Lees ook: Marokkanen gaan meer betalen voor dure auto’s

Lynk & Co werd in 2016 opgericht door de Chinese Geely-groep, eigenaar van Volvo. Het merk onderscheidt zich met connected cars, met een innovatieve benadering van de autosector. Lynk & Co biedt een scala aan voertuigen die zich kenmerken door een elegant design, geavanceerde connectiviteit en intelligente functies. Hieronder vallen de 01 SUV, verkrijgbaar in hybride en plug-in hybride uitvoering, de 02 compacte SUV en de 06 kleine stads-SUV, evenals de 05 SUV coupé en de 03 sedan, die ook verkrijgbaar is in hybride en plug-in hybride uitvoering. Dankzij de knowhow van het Chinese merk heeft het zes toerwagenkampioenschappen gewonnen, waarvan vier teamkampioenschappen en twee coureurskampioenschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team