Zoeken

Moghreb Tetouan viert honderdste verjaardag

4 januari 2022 - 10:00 - Sport

©

Moghreb Atletico Tetouan (MAT) bereidt de viering van zijn honderdjarig bestaan voor. De Marokkaanse club heeft voor de gelegenheid deze week zijn logo vervangen door het oude logo dat tijdens het Spaanse protectoraat werd gebruikt.

Atletico Tetouan heeft zijn officiële logo gewijzigd als opmaat naar de viering van zijn honderdste verjaardag. Op zijn Facebook-pagina heeft de club zijn logo vervangen door het oude logo in de kleuren rood en wit, dat gebruikt werd toen ze in de Spaanse Liga speelde, meldt Al Omk. Het logo lijkt op dat van Atletico Madrid, dat wordt gezien als de stamvader van Atletico Tetouan. De rood-witte kleuren worden geaccentueerd door de nationale ster, het icoon van een moskee en een palmboom.

Lees ook: Marokkaan in de VS wil Moghreb Tetouan redden

Het eeuwfeest valt samen met de promotie van de club naar de tweede divisie van het Marokkaans kampioenschap, na 16 jaar in de derde divisie te hebben gespeeld. De club heeft al twee titels in de eredivisie gewonnen en heeft ook deelgenomen aan de Club World Cup en de Afrikaanse Champions League.

Atletico Tetouan wordt als één van de oudste Marokkaanse clubs beschouwd en werd in 1922 opgericht. De club was kampioen van de tweede divisie van de Spaanse La Liga en speelde ook in de eerste divisie met reuzen als Real Madrid en Barcelona in Tetouan en Spanje.

Lees ook: Recordboete voor Moghreb Tetouan na uitfluiten volkslied (video)

Het Saniat Rmal stadion in Tetouan, omgedoopt tot het Mohamed Abarhoun stadion, is één van de oudste stadions van Marokko. Het heeft een capaciteit van 15.000 zitplaatsen en werd in 1913 gebouwd door de Spaanse architect Marquez de Varela.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team