Zoeken

Recordboete voor Moghreb Tetouan na uitfluiten volkslied (video)

4 oktober 2018 - 10:00 - Sport

©

Moghreb Tetouan zal een recordboete van 50.000 dirham moeten betalen als gevolg van de vernielingen die door de supporters van de club werden aangericht tijdens en na de wedstrijd tegen Kawkab Marrakech afgelopen weekend.

Leden van de tuchtcommissie van de koninklijke voetbalbond ontmoetten elkaar op 1 oktober, twee dagen na de wedstrijd in het Saniat Rmel stadion, om de incidenten te bespreken.

Tijdens de wedstrijd werden de spelers op het veld bekogeld en raakte één speler gewond waardoor het duel moest worden onderbroken. Daarnaast scandeerden de supporters leuzen die niets met sport te maken hebben. Tijdens de incidenten werden ook ruiten ingeslagen en auto’s en openbare eigendommen vernield.

De commissie heeft als gevolg besloten dat de volgende wedstrijd van Moghreb Tetouan zonder publiek zal worden gespeeld en dat de club een boete van 50.000 dirham zal moeten betalen.

Supporters hadden tijdens de wedstrijd het Marokkaans volkslied uitgefloten om te protesteren tegen de dood van Hayat. De jonge vrouw kwam om toen de boot waarmee ze met andere migranten naar Spanje wilde vertrekken, onder vuur werd genomen door de koninklijke marine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team