Zoeken

Atlas Leeuwen schenken bonussen aan Marokkanen in nood

21 december 2022 - 10:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen namen succesvol deel aan het WK 2022 in Qatar. Ze zijn van plan om de verdiende bonussen te schenken aan mensen in nood in Marokko. De Marokkaanse voetbalbond FRMF zal van de FIFA een cheque ontvangen van 25 miljoen dollar.

"Het hele Marokkaanse team heeft besloten om al zijn WK-bonussen te schenken aan arme kinderen en gezinnen in Marokko. Een team van het volk," schreef columnist Khaled Beydoun op Twitter. Het grootmoedige gebaar wordt enorm toegejuicht door mensen op sociale media.

Lees ook: WK 2022: Hakim Ziyech schenkt premies aan goed doel

"Als landgenoten en burgers van de Europese Unie en andere westerse landen, begrijpt de meerderheid van de Marokkaanse spelers wat de waarde en de kwaliteit van het leven betekent! Marokkaanse kinderen in nood hebben geluk omdat ze een nationaal team hebben waarvan de meeste spelers uit de Europese Unie en andere westerse landen afkomstig zijn, miljoenen verdienen en begrijpen wat gelijke en fundamentele rechten zijn," schreef een gebruiker. "Ze zijn echt een speciaal team," schreef een ander.

Een Turkse internetgebruiker prees de vrijgevigheid van de Atlas Leeuwen en haalde uit naar Turkije. "Het Turkse team kan iets leren van dit team. Een echt team en een team van het volk. Ze deden hun uiterste best, niet voor hun eigen glorie, maar voor hun land. De vraag is of de Turkse Republiek nog steeds een republiek is voor alle Turken?"

Lees ook: Atlas Leeuwen hebben al 17 miljoen dollar gewonnen op WK

Marokko is het eerste Afrikaanse en Arabische land dat de halve finales van een WK bereikt. De Atlas Leeuwen werden in de troostfinale verslagen door Frankrijk (2-0) en Kroatië (1-2). Een historische en lovenswaardige prestatie die in de hele wereld wordt geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team