Zoeken

Officieel: Achraf Hakimi mag niet naar Marokko

19 maart 2021 - 18:40 - Sport

©

Achraf Hakimi zal afwezig zijn tijdens de twee komende kwalificatiewedstrijden van de Atlas Leeuwen voor de Afrika Cup 2022. De Marokkaanse international heeft geen toestemming gekregen van zijn club.

Bondscoach Vahid Halilhodzic had Hakimi donderdag in zijn selectie opgenomen voor de twee kwalificatieduels tegen Mauritanië en Burundi. Inter Milaan weigert de rechtsback echter te laten gaan en rechtvaardigt dit besluit door nieuwe coronabesmettingen.

Volgens de Italiaanse topclub mag Achraf Hakimi niet vertrekken omdat bij zijn club twee nieuwe coronabesmettingen werden vastgesteld. Stefan de Vrij en Matias Vecino zouden beiden besmet zijn. Dat bericht Hespress.

Halilhodzic wist dat hij niet zou kunnen rekenen op een groot aantal spelers die in het Europees kampioenschap evolueren. De afwezigheid van Nayef Aguerd van Stade Rennais werd ook al bevestigd. De Professional Football League (LFP) kondigde eerder al aan dat "spelers uit Afrikaanse selecties die spelen in de Franse L1- en L2-kampioenschappen aan het einde van de maand niet zullen deelnemen aan internationale wedstrijden".

De bondscoach zal zijn spelerslijst moeten bijwerken en de kans grijpen om jonge spelers op te roepen die ervan dromen om voor Marokko te spelen en er het talent voor hebben, of spelers die al lange tijd niet werden opgeroepen, zoals Badr Banoun.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team