Zoeken

Arrestaties voor verkoop en gebruik alcohol in Tanger

18 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

In Tanger werden afgelopen zaterdag in twee cafés die officieel waterpijpen aanboden, maar in werkelijkheid illegaal alcohol verkochten, tien mensen door de politie gearresteerd.

Tijdens een inval van de politie, die was getipt door buren van de cafés "Chilout" en "QC", werden flessen mineraalwater met whisky gevonden. Er werden in totaal tien mensen gearresteerd, onder wie de uitbaters van de twee cafés en verscheidene klanten, meldt Tanja24.

Lees ook: Marokko overweegt decriminalisering alcohol

Alle arrestanten worden beschuldigd van illegale handel in alcohol en zijn voorgeleid aan de rechter bij de rechtbank van eerste aanleg van Tanger. Die gaf opdracht een onderzoek in te stellen. Om de illegale verkoop een halt toe te roepen, zal de politie haar operatie in de waterpijpcafés waar alcohol wordt verkocht, voortzetten.

Verkoop en consumptie van alcohol zijn in Marokko verboden, maar worden getolereerd. Alcohol is verkrijgbaar in de belangrijkste supermarkten in het Koninkrijk, maar tegen een zeer hoge prijs. Toeristen hebben toegang tot alcoholische dranken in sommige bars en restaurants in grote steden.

Lees ook: Bierfestival gaat toch door in Casablanca

Na de aankondiging van het eerste Oktoberfest in Casablanca in oktober van dit jaar, is op sociale netwerken een lawine van kritiek losgebarsten. De Duitse kamer van koophandel in Rabat heeft de desbetreffende berichten van haar sociale netwerken en website verwijderd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team