Zoeken

Nederland: voormalig voetbaltalent betrokken bij moord op Omar Essalih

7 februari 2021 - 13:20 - Wereld

©

In de rechtszaak over de moord op de Nederlandse Marokkaan Omar Essalih, wordt naast hoofdverdachte Ismael El B. ook het gevallen voetbaltalent Noura A. door het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie, meldt Het Parool. Essalih, die in de onderwereld bekend stond onder de bijnaam "Omar Centjes" werd in de nacht van 2 mei 2020 in Amsterdam doodgeschoten.

Volgens de Officier van Justitie zou Ismael El B. de schutter zijn geweest. De verdachte werd in zijn cel afgeluisterd. Daar zou hij hebben gezegd "Wollah, ik schoot hem". Volgens zijn advocaat sloeg deze uitspraak op een computerspelletje dat hij op de Playstation in zijn cel had gespeeld.

De verdenking van de betrokkenheid van Noura A. is gebaseerd op afgeluisterde gesprekken tussen de 20-jarige vrouw en een andere verdachte in de zaak, Mouad A., die haar meerdere malen heeft bezocht toen ze in hechtenis zat. Ze vroeg Mouad A. om naar het huis van haar moeder te gaan om een witte coltrui te laten verdwijnen. Vermoedelijk is dit de trui die de schutter Ismael B. aan had toen hij de moord pleegde. Ook had ze tijdens de bezoeken gevraagd of de toen nog voortvluchtige B. al was ondergedoken.

Verder ziet het Openbaar Ministerie rapteksten van Noura A. waarin ze zegt een crimineel te zijn met ambities om op te klimmen in het criminele circuit, als bewijs dat zij zich bezig houdt met criminele activiteiten. In de rechtbank noemde A. deze bewering onzinnig. "Hoe kan ik als 20-jarig meisje groot worden in een mannenwereld. Ja, er zijn rapteksten van mij gevonden, maar dat maakt mij geen crimineel." Veel heeft de Marokkaanse, die enkele jaren geleden nog bekend stond als een talentvolle voetbalster, niet losgelaten in de rechtszaal. Ze beroept zich vooral op haar zwijgrecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team