Zoeken

Amsterdamse crimineel Abdelhamid A. vast voor moordopdrachten

1 maart 2021 - 10:00 - Wereld

©

De Amsterdamse crimineel Abdelhamid A. is dinsdag in Nieuw-West aangehouden door de politie. De verdachte, die ‘Bugs’ of ‘Kikker’ wordt genoemd in het crimineel milieu, werd al jaren gezocht voor moordopdrachten en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Abdelhamid A. is een bekende crimineel uit Amsterdam-West. Hij wordt vervolgd voor het aansturen van zeker drie concrete liquidatieplannen, waarvan de uitvoering mislukte of om een andere reden niet door is gegaan. De moordplannen hebben allemaal te maken met een vete in de Amsterdamse onderwereld.

Eén van de liquidatiepogingen van ‘Hamid’ A. zou over een aanslag gaan op de Amsterdamse crimineel Chahid Yakhlaf, op 1 november 2014 in Almere. Zijn auto werd aan het eind van een uitgaansnacht opgeblazen op de Poortdreef in Almere. Yakhlaf werd met een automatisch wapen onder vuur genomen. Hij slaagde erin om te vluchten. In 2016 werd hij alsnog geliquideerd, maar in die zaak is Abdelhamid A. geen verdachte, schrijft Het Parool.

Twee anderen liquidatiepogingen van A. waren gericht tegen Samir Z. uit Amsterdam-West. Op 1 juli 2014 ontplofte de scooter waarop Samir Z. met zijn broer zat. Hij raakte daarbij gewond. Op 1 februari 2015 werd een kleine groep jonge Amsterdamse huurmoordenaars klemgereden door de politie in de Knokkestraat. Ze waren van plan om Z. in opdracht van Abdelhamid A. te liquideren.

Adelhamid A. wordt ook gezien als aanjager van mislukte moordplannen op prominente Amsterdamse criminelen zoals Naoufal ‘Noffel’ F. Hij wordt vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid, die moet bepalen of hij in de cel moet blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team