Zoeken

IFC investeert dit jaar 300 miljoen dollar in Marokko

28 juni 2021 - 20:20 - Economie

©

De investeringsmaatschappij van de Wereldbank, de International Finance Corporation (IFC), heeft een prioriteit gemaakt van de financiële ondersteuning van Marokko. Om het economische herstel na de coronacrisis te bevorderen kan het koninkrijk een investering van 300 miljoen dollar tegemoet zien.

De IFC en het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën hebben een overeenkomst ondertekend waarmee de investering in Marokko officieel is beklonken. Met het bedrag van 300 miljoen dollar moet het nieuwe ontwikkelingsmodel van het koninkrijk worden ondersteund.

Lees ook: Wereldbank leent 100 miljoen dollar aan Marokko tegen natuurrampen

Vorig jaar had de IFC al een bedrag van 251 miljoen dollar in Marokko geïnvesteerd. De investeringsmaatschappij wil met de nieuwe investering de implementatie van het Mohammed VI Investeringsfonds en verschillende belangrijke projecten ondersteunen. Ook is het de bedoeling dat de hervorming van overheidsbedrijven wordt ondersteund en dat er wordt gezorgd voor een betere samenwerking tussen de publieke en private sector.

De IFC heeft onthuld dat er in de afgelopen 18 maanden al nauw is samengewerkt met de Marokkaanse regering om gecoördineerde steun te verlenen aan het hervormingsprogramma van Marokko.

Bladna.nl