Zoeken

Apen in Marokko slachtoffers hekserij en toerisme

2 maart 2015 - 18:41 - Marokko

©

In Marokko worden berberapen voor de fun gedood en worden hun resten gebruikt voor zwarte magie. Dat is althans wat een dierenactivist beweert.

Faycal Wyllinck vertelde aan persagentschap EFE dat Marokkaanse apen illegaal worden verkocht en enkel worden getraind om toeristen te vermaken. Het Djemaa El Fna plein in Marrakech is daar een goed voorbeeld van. Apen worden in het koninkrijk ook als doelen gebruikt voor jagers die hun wapens willen uitproberen. Andere mensen gebruiken de diertjes voor hekserij en kopen hun hersenen en pens aan illegale jagers, aldus Wyllinck.

Omdat hij opkomt voor de dieren werd Faycal Wyllinck bedreigd op social media, met name op zijn Facebookpagina, waar hij soms schokkende foto’s van dode apen plaatst.

Berberapen zijn een bedreigd diersoort. In 1984 telde men nog ruim 20.000 Berberapen. Nu zijn het er nog maar 5000. Volgens verschillende onderzoeken wordt de reproductie bij Berberaapjes belemmerd door hun nabijheid met de mens.

Berberapen komt men vooral tegen in het Rifgebergte en het Midden-Atlas. In Azrou en Ifrane aarzelen de aapjes niet om nabij wegen om eten te gaan bedelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team