Zoeken

IS bedreigt Marokko met invasie en oprichting kalifaat

18 februari 2015 - 14:49 - Marokko

©

Marokkaanse jihadstrijder Mohamed Hamdouch heeft Marokko bedreigd met aanvallen. Volgens hem zal Rabat binnenkort door de Islamitische Staat worden ingenomen en zal er in Marokko een kalifaat worden opgericht.

Volgens Akhbar Al Yaoum nemen de Marokkaanse autoriteiten de bedreigingen heel serieus. Het koninkrijk werd eerder al door de Spaanse inlichtingendienst gewaarschuwd voor de strijder bekend als Kokito Castillejos en afkomstig uit Fnideq.

Volgens het laatste verslag van Spaanse jihadexpert José Maria Gil Garre, richt Kokito zich in zijn berichten vooral tot Marokko en heeft hij duidelijk een fixatie voor zijn geboorteland. De bedreigingen moeten serieus worden genomen. Marokko mag niet wachten tot er tragedies zoals in Madrid, Kenia of Tanzania zich voordoen volgens de expert.

Kokito werkte vroeger als automonteur in Sebta. Hij toont met regelmaat en veel trots zijn terroristische misdaden in Syrië op het internet. De 28-jarige Hamdouch, alias Abu Tasnim, werd bekend door foto’s van zichzelf met de hoofden van zijn slachtoffers op sociale media te delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team