Zoeken

125.000 jongeren in België luisteren dagelijks naar Hit Radio Marokko

9 oktober 2022 - 13:00 - Cultuur

©

Hit Radio is in Marokko al een aantal jaren de favoriete muziekzender van veel jongeren, maar ook zo’n 125.000 Marokkaans-Belgische jongeren luisteren dagelijks naar de muziekprogramma’s van het radiostation in Rabat.

De Antwerpse schepen Nabilla Ait Daoud voor Cultuur en Ontwikkelingssamenwerking bracht tijdens haar werkbezoek in Rabat een bezoek aan de studio’s van Hit Radio. "Het is mooi hoe Hit Radio erin slaagt om ook jongeren uit Vlaanderen te bereiken. Velen van hen zijn, net zoals ik, een kind van twee culturen. Door initiatieven zoals deze radio kunnen onze Antwerpse jongeren op de hoogte blijven van wat er in Marokko gebeurt. Bovendien brengt Hit Radio duidelijke en correcte informatie. Iets waar, zeker bij jongeren, behoefte aan is", zegt Ait Daoud in de Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Younes Boumehdi: "Het woord krijgt vrijheid in Marokko"

Om een jong publiek aan te spreken werd Hit Radio in 2006 met de steun van de Marokkaanse overheid opgericht. Inmiddels bereikt de zender dagelijks tussen de zes en de zeven miljoen luisteraars in heel het Afrikaanse continent. "Ook in landen zoals Niger, Tsjaad en Burkina Faso zijn we populair onder jongeren. De reden daarvoor is vrij simpel, we brengen muziek en nieuws dat op andere zenders weinig of niet wordt uitgezonden", zegt directeur Younes Boumehdi van Hit Radio. "We gaan actief op zoek naar jong talent en geven hun de kans om hun muziek te promoten op onze zender. We luisteren ook aandachtig naar wat jongeren met Afrikaanse roots in Europa produceren. Nederlands-Marokkaanse rap is bijvoorbeeld bijzonder populair. Niet alleen in West-Europa maar ook in Marokko zelf. Dus draaien we die muziek ook."

Lees ook: Sanctie tegen Marokkaanse Hit Radio

Hit Radio wil ook banden met de Marokkaanse diaspora in Europa. "Tot op heden is er weinig interactie. De Europese jongeren luisteren naar onze zender en daarmee houdt het op. We willen weten hoe ze over een aantal onderwerpen denken en hoe hun muzikale smaak is. Bij Hit Radio zijn we er ervan overtuigd dat de zender een bindmiddel kan zijn tussen jongeren met dezelfde achtergrond die in verschillende werelddelen leven. We zien nu al dat onze zender erin slaagt om die verbinding te maken tussen jongeren uit Marokko en andere Afrikaanse landen", aldus Boumehdi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team