Zoeken

Haven Antwerpen-Brugge open voor Marokkaanse exporteurs

17 september 2022 - 17:00 - Economie

©

De Cel Logistiek van ASMEX organiseerde samen met de Belgische Ambassade Flanders Investment & Trade en de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel, een conferentie om de haven van Antwerpen-Brugge voor te stellen aan Marokkaanse exporteurs.

Het havenplatform moet een draaischijf worden voor Marokkaanse exporteurs die goederen willen transporteren naar Europese landen. Abdelaziz Mantrach, voorzitter van de Logistics Cluster, zei dat het platform een geostrategische ligging heeft met een grote multimodale connectiviteit en een professionele havengemeenschap, schrijft Maroc Diplomatique.

Lees ook: VS importeert het meest Marokkaanse ambachtsproducten

"De haven van Antwerpen-Brugge wil zich profileren als de eerste slimme haven die economie, mens en milieu met elkaar verzoent en zo een belangrijke troef vormt in een tijdperk waarin een lage uitstoot van broeikasgassen steeds meer een vereiste wordt om markten te winnen. Het zal ons ook in staat stellen te profiteren van de complementariteit van de twee locaties, de sterke punten van elkaar te benutten en de capaciteit van de behandelde tonnage te verhogen," benadrukte Mantrach.

Lees ook: Marokko: invoer stijgt, uitvoer daalt

De conferentie werd bijgewoond door verschillende Marokkaanse exporteurs en logistieke medewerkers en maakt deel uit van de inspanningen van ASMEX om haar leden optimale oplossingen aan te reiken om hun concurrentievermogen op de internationale markten te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team