Zoeken

Antwerpse advocaat Omar Souidi vervolgd na vluchtmisdrijf

10 januari 2024 - 17:00 - Wereld

©

Omar Souidi, een bekende Antwerpse advocaat, staat deze woensdag voor de politierechtbank vanwege een ongeval met vluchtmisdrijf dat vorig jaar plaatsvond in Schilde.

Souidi wordt vervolgd voor het verlaten van de plaats van het ongeval en riskeert een gevangenisstraf, een boete en een rijverbod.

Lees ook: Advocaat Omar Souidi getuigt voor het eerst over zwaar auto-ongeluk

Het incident gebeurde in de vroege ochtend van 11 maart, toen Souidi met zijn Land Rover op hoge snelheid twee geparkeerde voertuigen ramde in Schilde. Beide voertuigen, een Land Rover Discovery en een Mercedes GLS, werden total loss verklaard. Souidi’s auto werd door de botsing tegen een lantaarnpaal geslingerd, die omver werd gehaald. Na het ongeval verliet Souidi te voet de plaats van het ongeval. De politie kon niet vaststellen of Souidi onder invloed was van alcohol of drugs, omdat hij niet op de politie wachtte en later niet opendeed toen de politie aan zijn deur kwam.

In een televisie-interview gaf Souidi aan dat hij in slaap was gevallen achter het stuur, omdat hij zichzelf had overschat en dacht alles onder controle te hebben. De reden voor zijn vertrek van de plaats van het ongeval zal een belangrijk discussiepunt zijn tijdens de zitting. Hij wordt vervolgd voor het ongeval en voor vluchtmisdrijf, met mogelijke sancties variërend van geldboetes van 1600 tot 16.000 euro, een rijverbod van acht dagen tot maximaal vijf jaar, en een gevangenisstraf van vijftien dagen tot zes maanden.

Lees ook: Antwerpse advocaat Omar Souidi ontsnapt aan gigantische claim na vluchtmisdrijf

De veroorzaakte schade door Souidi is inmiddels vergoed en er zijn geen burgerlijke partijen bij de rechtszaak betrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team