Zoeken

Belg probeert verzekering op te lichten van 80.000 euro: auto is in Marokko!

6 maart 2024 - 19:00 - Wereld

©

Een man uit het Belgische Walcourt is veroordeeld tot 10 maanden celstraf voor het claimen van 80.000 euro van zijn verzekering door de diefstal van zijn Mercedes-AMG C63 te simuleren.

De man kocht de Mercedes in juli 2018 via leasing. Op 12 oktober deed hij aangifte van diefstal bij de politie, bewerend dat de auto tijdens de nacht was verdwenen van de oprit van zijn vriendin in Laneffe.

Lees ook: Belgische luxeauto centraal in verzonnen diefstal in Marokko

De verzekeringsmaatschappij, die argwaan koesterde, schakelde een privédetective in. Met succes! De detective ontdekte dat er een vals sleutelset voor de Mercedes bestond en dat het trackingsysteem van de auto op 26 september, zes dagen voor de vermeende diefstal, was gedeactiveerd. Bovendien werd de Mercedes op 27 september geregistreerd bij de Marokkaanse grens, waarna hij nooit meer terugkeerde.

De bestuurder van de auto, die werd geïdentificeerd en ondervraagd, verklaarde dat hij de auto op verzoek van een Brusselaar naar Marokko had gereden, zonder de opdrachtgever te kennen.

Lees ook: Marokkaanse in Italië koopt Mercedes met crowfundinggeld

De correctionele rechtbank van Dinant trapte niet in de val van de verdachte, die al bekend was voor pogingen tot diefstal en faillissementsfraude. Hij werd veroordeeld tot 10 maanden celstraf voor poging tot oplichting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team