Zoeken

Antwerpen jaagt op polygame huwelijken

5 september 2013 - 11:00 - Wereld

©

De Belgische stad Antwerpen heeft alle polygame huwelijken uit het vreemdelingenregister geschrapt. Ook Marokkaanse gezinnen stonden op het register volgens Belga.

In haar antwoord aan een gemeenteraadslid van Vlaams Belang, oordeelt schepen Liesbeth Homans dat polygamie onverenigbaar is met de openbare orde

In totaal werden 27 polygame huwelijken uit het bevolkings- en vreemdelingenregister geschrapt. Vooral inwoners uit islamitische landen, met name Mauritanië, Pakistan en Marokko, stonden met meer dan één huwelijk geregistreerd.

Er werd hen twee opties voorgesteld, of ze corrigeren hun registratie bij de burgerlijke stand, of ze bewijzen dat een van de twee huwelijken werd ontbonden.

In 2011 had de toenmalige schepen 27 gevallen van polygame huwelijken gemeld. Meer dan de helft had de Belgische nationaliteit. In 2009 telde Antwerpen nog 45 inwoners met twee of meer echtgenoten.

In Marokko is het sinds de goedkeuring in 2004 van de familiecode - Moudawana -, moeilijker maar niet onmogelijk voor een man om een tweede huwelijk aan te gaan. Van de 314.400 huwelijken in Marokko in 2009, gelde 0,31% voor een tweede vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team