Zoeken

Klasgenootjes kwetsen kleine Amin met ’minder, minder, minder’

28 maart 2014 - 13:50 - Wereld

©

Afgelopen vrijdag beleefde de 11-jarige Amin Lachir uit Tilburg een moeilijk moment. Toen hij met zijn klas een fragment bekeek van de uitspraken van Wilders over minder Marokkanen, riep een groot deel van zijn klas "minder, minder, minder".

"We keken het SchoolTV Weekjournaal met die uitspraak van Geert Wilders. Toen riepen mensen in de klas ’minder, minder, minder’. Daar werd ik wel even verdrietig van", legt Amin aan Omroep Brabant uit. "Ik dacht: moeten wij nu ook het land uit?"

Eenmaal thuis barstte Amin in tranen uit. De klasgenootjes die "minder minder minder" riepen, zijn zijn vrienden en komen zelfs af en toe bij hem thuis. Amin is diep gekwetst en begrijpt niet waarom Wilders zoveel problemen heeft met Marokkanen.

Amin is net zoals zijn vader in Nederland geboren en heeft Marokkaanse roots. Hij droomt ervan ooit voor Oranje te spelen.

Hind, een 13-jarig Marokkaans meisje, vertelde eerder deze week in het NOS Jeugdjournaal dat ook zij zich zorgen maakte over de uitspraken van Geert Wilders over ’minder Marokkanen’.

Premier Rutte reageerde nadien ook in het Jeugdjournaal in een poging om bange kinderen gerust te stellen. Hij benadrukte dat mensen in Nederland gelijk worden behandeld en niet zomaar het land uit worden gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team