Zoeken

Amin Hachimi, Spaanse kampioen weltergewicht

9 april 2022 - 20:20 - Sport

©

De Spaans-Marokkaanse bokser Amin Hachimi werd afgelopen weekend uitgeroepen tot Spaans kampioen weltergewicht nadat hij de Madrileense uitdager Aaron Alhambra op punten had verslagen, na 10 ronden in de Fernando Martin-zaal in Fuenlabrada, ten zuiden van Madrid.

In de eerste ronden van het gevecht was Hachimi zeer geconcentreerd en heel wat actiever dan zijn tegenstander, Alhambra, die maar moeilijk zijn plaats kon vinden. In het midden van het gevecht zette Alhambra druk op Hachimi en wist hij één ronde te winnen. Maar uiteindelijk was het de Marokkaan die sterker was dan zijn tegenstander, meldt Marca.

Lees ook: Said Kabil velt tegenstander met enorme knock-out (video)

De 23-jarige Spaanse Marokkaan won 9 van de 10 rondes. Dit leverde hem de overwinning op door unanieme beslissing van de juryleden op scores van 98-92, 97-93 en 97-93. Amin Hachimi is nu de nieuwe Spaanse kampioen weltergewicht en zal zijn gordel op nationaal niveau moeten verdedigen, alvorens andere belangrijke gevechten aan te gaan in de rest van Europa.

Lees ook: Glory ontslaat Arek Wrzosek na rellen met fans Badr Hari

De titel was in handen van Castreño Jon Míguez, die een aantal weken geleden de Europese gordel in dezelfde categorie won, door Aitor Nieto uit Asturias te verslaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team