Zoeken

Amerikaanse Marokkaan opgepakt voor laster op luchthaven Rabat

8 februari 2021 - 16:40 - Marokko

©

Bij aankomst op de luchthaven van Rabat is afgelopen zaterdag een Marokkaan die in de Verenigde Staten woont aangehouden vanwege het publiceren van lasterlijke en aanstootgevende video’s. De Marokkaanse autoriteiten hadden eerder een arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd.

Volgens de procureur-generaal van de rechtbank in Casablanca werd Chafiq El Amrani gezocht voor het verspreiden van video’s met beledigende opmerkingen over Marokkaanse instellingen, nationale autoriteiten en overheidsfunctionarissen.

De Aanklager meldt dat de arrestatie van El Amrani volgens de regels is verlopen. "Na zijn arrestatie op zaterdag werd de man in hechtenis genomen en werd zijn familie, in de persoon van zijn broer, op de hoogte gebracht van de datum en de reden van zijn arrestatie." Na zijn arrestatie is hij overgebracht naar een politiebureau in Casablanca.

De broer van de verdachte, Mohamed El Amrani, heeft in een verklaring aan de website Alyaoum24 laten weten dat familieleden hem afgelopen zondag niet mochten bezoeken op het politiebureau in Casablanca. Hij kreeg van een politieagent te horen dat ze moesten wachten tot de dag dat Chafiq El Amrani voor de rechter moet verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team