Zoeken

Amerikaanse leger neemt Marokko onder de loep

26 mei 2014 - 17:54 - Marokko

©

Het Amerikaanse leger heeft een gedetailleerde kaart van Marokko besteld bij Digital Globe, Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in satellietbeelden. Amerika wil informatie verzamelen over minerale- en energiebronnen en de sociologische, demografische, etnische en religieuze samenstelling van de Marokkaanse bevolking in kaart brengen.

Ook streken gebruikt voor de smokkel, mensen- en wapenhandel zullen in kaart worden gebracht meldt Akhbar Al Yaoum.

Amerika wil eveneens informatie over de militaire uitrusting en infrastructuur, communicatiemiddelen, ziekenhuizen, internet-café’s, buitenlandse ambassades, luchthavens, scholen, toeristische bezienswaardigheden en culturele centra in Marokko.

Deze spionage operatie ging in maart van start en loopt tot september. Niet alleen Marokko maar ook andere landen die door de Verenigde Staten als strategisch worden beschouwd worden onder de loep genomen. Onder hen: Jordanië, Djibouti, Niger, Burkina Faso, Zuid-Soedan, Noord-Korea en provincies van China.

Het Amerikaans leger heeft volgens Akhbar Al Yaoum 180 dagen gegeven aan Digital Globe om deze informatie te verzamelen . De gegevens zullen dienen voor mogelijke interventies in de toekomst en voor manoeuvres van Amerikaanse troepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team