Zoeken

Marokkaans leger vertrouwt zorg helikopters aan VS

14 mei 2014 - 16:57 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger gaat het onderhoud en de zorg van zijn Boeing CH-47 Chinook helikopters aan de Amerikaanse groep Defense Technology Equipment toevertrouwen.

Onderhandelingen tussen de Royal Armed Forces en Defense Technology Equipment zijn volop aan de gang. Marokko had drie Chinook helikopters van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gekocht voor 134 miljoen dirham.

Volgens Al Massae had Marokko, bij de aankoop van de helikopters, beloofd dat een beroep zou worden gedaan op Amerikaanse industriëlen voor reserveonderdelen, uitrusting en logistieke ondersteuning.

Als de deal plaatsvindt wordt het het grootste contract ooit voor Defense Technology Equipment. De kleine Amerikaanse industrieel is gespecialiseerd in de verkoop van reserveonderdelen voor militaire bewapening.

Boeing CH-47 Chinook helikopters worden sinds 1961 door het Amerikaanse leger gebruikt. De toestellen zijn perfect voor zwaar militair transport. De Chinook kan tot 44 soldaten en vier gepantserde gevechtsvoertuigen vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team