Zoeken

Moslims houden man die moskee bekladde met hakenkruis uit gevangenis

3 januari 2018 - 20:45 - Wereld

©

Het bestuur van een moskee in het Amerikaanse Alabama heeft kunnen voorkomen dat een man die de moskee bekladde met een hakenkruis, naar de gevangenis werd gestuurd.

Volgens NBC werd Davis Abraham veroordeeld tot een boete van 1700 euro omdat hij de Masjid al Salam-moskee in Fort Smith had beklad. De man had echter financiële problemen en kon de boete niet betalen waardoor hij naar de gevangenis moest.

Toen het bestuur van de moskee vernam dat Davis Abraham, die intussen zijn excuses had aangeboden, naar de gevangenis moest schreef het een cheque uit van 1700 dollar om hem uit de cel te houden.

Louay Nassri, voorzitter van de moskee, sprak over de genereuze daad met NBC. "We hoorden van zijn financiële problemen. Als hij die boete niet betaalt, moest hij zes jaar de gevangenis in en dat wilden we niet. Als iemand iets slechts doet en zijn excuses aanbiedt, dan vergeef je hem. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Al hadden we niet verwacht dat deze vergiffenis international nieuws zou worden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team