Zoeken

Amerikaan ontdekt op 60-jarige leeftijd dat hij Marokkaan is

4 januari 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een 60-jarige man werd geboren en geadopteerd in 1961, in Californië, VS, zonder te weten dat hij Marokkaan was. Hij deed thuis een DNA-test en zocht online gegevens op. Dit laatste heeft hem in staat gesteld zijn Marokkaanse familie op te sporen.

"Ik deed mijn speeksel in plastic buisjes, verzond het pakje via de post en wachtte vol spanning op de resultaten. Toen de e-mail kwam kreeg is een schok," vertelt de 60-jarige aan CNN Espanol. Hij ontdekte dat hij maar voor de helft Amerikaan is. Zijn biologische moeder is geboren in Iowa en zijn vader is van Marokkaanse afkomst. Hij begon aan een uitgebreid onderzoek op de website Ancestry en diverse publieke gegevensplatforms, totdat hij zijn biologische ouders kon identificeren en contactinformatie vond voor een aantal familieleden.

Lees ook: Iers-Marokkaanse vrouw vindt vader terug na 18 jaar (video)

"Ik hoorde dat mijn biologische vader midden jaren dertig in Casablanca is geboren," zegt hij. Volgens de geraadpleegde archieven emigreerde zijn vader in 1959 naar de Verenigde Staten en kwam hij in San Francisco terecht. Zijn moeder was opgegroeid in San Diego en verhuisde na de middelbare school naar San Francisco. Hij besloot contact op te nemen met de familie van zijn biologische ouders om hen te ontmoeten. "Tot mijn opluchting hebben de familie van mijn moeder en vader mij met open armen ontvangen, ondanks hun verbazing over het feit dat dat ik bestond". Zijn biologische ouders zal hij echter nooit kennen. "Ik hoorde al snel dat mijn biologische ouders overleden waren en ik was diep teleurgesteld dat ik de kans om hen te ontmoeten had gemist", vertelt hij.

Lees ook: Britse vindt na 50 jaar dochter terug die naar Marokko was meegenomen

De zestiger vernam ook dat zijn ouders elkaar in San Francisco hadden ontmoet. Zijn vader werkte als parkeerwachter in de North Beach buurt, waar zijn moeder serveerster en danseres was. Maar hun liefdesrelatie was van korte duur. Zijn moeder heeft nooit een ander kind gekregen en zelfs geen enkele andere serieuze relatie gehad. Van vaders kant leerde hij dat hij een halfbroer en een halfzus heeft en tientallen neven en nichten in Frankrijk en Marokko.

Bladna.nl