Zoeken

Amerikaan steelt 10 miljoen dollar in naam koninklijke familie Marokko

13 juni 2020 - 12:50 - Wereld

©

Een Amerikaanse man is maandag door het federaal hof van Atlanta in de Verenigde Staten, tot 13 jaar en 11 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor oplichting in naam van de koninklijke familie van Marokko.

De 45-jarige verdachte zal ook 5,5 miljoen dollar schadevergoeding moeten betalen aan de bedrijven die hij heeft opgelicht.

Hassan Ra El, die zich ook Rasheem Harrson Crockett liet noemen, deed zich voor als een rijke investeerder, lid van de Marokkaanse koninklijke familie. Hij overtuigde zijn slachtoffers om hun kredietdossiers aan hem over te dragen in ruil voor een substantiële vergoeding. Dankzij de rijkdommen van de koninklijke familie kon hij naar eigen zeggen gemakkelijk bankverzekeringen afsluiten.

Met valse verzekeringscontracten wist Hassan Ra El op die manier tientallen ondernemers op te lichten en ruim 10 miljoen dollar buit te maken.

De veertiger lichtte 15 jaar lang ondernemers op. Hij ontsnapte in 2006 voor gelijkaardige feiten aan een gevangenisstraf en veranderde als gevolg daarvan van identiteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team