Zoeken

Washington looft 7 miljoen uit in jacht op Marokkaanse terrorist

17 januari 2021 - 18:40 - Wereld

©

De Marokkaanse Abderrahmane Al Maghribi die lid is van de aan Al Qaeda gelieerde Aqsi-beweging, wordt door de Amerikanen gezocht. Zij loven een beloning uit van 7 miljoen dollar voor de gouden tip.

De Verenigde Staten hebben een beloning van 7 miljoen dollar uitgevaardigd voor diegene die de schuilplaats van de rechterhand van Ayman Al Zawahiri onthuld. Ook heeft het land besloten om de leiders van diverse terroristische organisaties die in Iran zijn gevestigd hard aan te pakken. Een van die leiders is Sultan Youssef Al Arif.

Dagen voor het einde van de ambtstermijn van president Donald Trump heeft de minister een beloning van 7 miljoen dollar aangeboden om de rechterhand van Ayman Al Zawahiri, de Marokkaanse Abderrahmane Al Maghribi, te vinden. Er zijn ook sancties gepland tegen leiders van het jihadistische netwerk "gevestigd in Iran", waaronder Sultan Youssef Hassan Al Arif.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, bevestigde tijdens een persmoment deze week, dat het nummer 2 van Al Qaeda in augustus is gedood. Ook zegt Pompeo dat Iran de nieuwe thuisbasis is voor terroristische organisaties. "Iran heeft Al Qaeda toestemming gegeven om een hoofdkwartier in het land neer te zetten," aldus Pompeo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team