Zoeken

Nog steeds Amazigh voornamen geweigerd in Marokko

27 juli 2017 - 19:20 - Marokko

©

In Marokko worden nog steeds Amazigh voornamen geweigerd ondanks de nieuwe grondwet van 2011 waarin het Amazigh als officiële taal wordt erkend. De autoriteiten ontkennen.

In slechts twee maanden tijd werden twee Amazigh voornamen geweigerd door de overheidsdiensten. Dat bericht Al Ahdath Al Maghribia.

De kleine Massin werd op 8 juli geboren. Zijn voornaam werd door de burgerlijke stand in de wijk Maarif in Casablanca geweigerd omdat het niet op de lijst van toegestane voornamen van het ministerie van Binnenlandse zaken stond.

De ouders van de kleine Massin hebben als gevolg een beroep gedaan op de Federatie van Amazigh verenigingen en Premier Saadeddine El Othmani, de ministers van Binnenlandse zaken en Justitie en de voorzitter van de nationale mensenrechtenraad CNDH op de hoogte gebracht van de weigering.

Volgens de Federatie van Amazigh verenigingen werd kort geleden ook de voornaam “Simane” geweigerd aan een gezin in Azilal. Sinds de invoering van de nieuwe grondwet zouden de autoriteiten een veertigtal voornamen hebben geweigerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team