Zoeken

Verboden Amazigh voornamen: ministerie van Binnenlandse zaken reageert

18 oktober 2017 - 15:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft in een verklaring gereageerd op de weigering van meerdere Amazigh voornamen in de laatste weken.

Volgens de afdeling heeft de weigering van sommige Amazigh voornamen zoals Silya, Massine en Syman, door de burgerlijke stand diensten in Marokko niets te maken met discriminatie.

Het ministerie verklaart onderzoek te hebben gedaan naar alle geweigerde voornamen en stelt dat sommige voornamen niet werden geaccepteerd vanwege ontbrekende documenten. In andere gevallen zou de ambtenaar die de voornaam moest registreren eerst met zijn collega’s en hiërarchie hebben willen overleggen overeenkomstig de wet.

De afdeling vervolgt dat alle betrokkene ouders na de nodige formaliteiten en documenten te hebben ingevuld hun pasgeborenen kinderen zonder moeilijkheden bij de burgerlijke stand hebben ingeschreven.

Het ministerie hekelt in de verklaring de enorme overdrijving en gebrek aan objectiviteit van de media zodra er sprake is van een Amazigh voornaam, terwijl weigeringen heel zeldzaam zijn. Alle Marokkaanse burgers moeten dezelfde procedure volgen dit zonder enige onderscheiding, aldus de afdeling van Abdelouafi Laftit.

Jaarlijks worden bij de burgerlijke stand diensten in Marokko tussen 600.000 en 750.000 pasgeborenen van Amazigh, Arabisch, Hassani of Hebreeuwse afkomst ingeschreven. De wettelijke bepalingen, en in het bijzonder artikel 21 van het Burgerlijk Wetboek, geven aan alle burgers het recht om vrij een voornaam voor hun kinderen te kiezen, zolang deze niet in strijd staat met de openbare orde of goede zeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team