Zoeken

Amar Belani komt met nieuwe beschuldigingen tegen Marokko

7 juli 2022 - 09:40 - Wereld

©

Amar Belani, Algerijnse speciaal gezant voor de Sahara en de Maghreb-landen, heeft Marokko er opnieuw van beschuldigd de inspanningen van Staffan de Mistura, de persoonlijk gezant van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de Sahara, te "verpesten".

Staffan de Mistura zou Laayoune en Dakhla bezoeken als onderdeel van zijn tweede reis naar de regio om verder overleg te plegen over manieren om het conflict in de Sahara op te lossen.

Lees ook: Algerije haalt uit naar Marokko na drama Melilla

"Helaas hebben wij zojuist vernomen dat de Marokkaanse autoriteiten het bezoek van de heer Staffan de Mistura aan Laayoune en Dakhla hebben geannuleerd," zei Amar Belani tegen TSA. "Dit is net bekendgemaakt door de woordvoerder van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties," vervolgde hij. Belani voegde eraan toe dat de Marokkaanse autoriteiten "onaanvaardbare voorwaarden hebben willen stellen om hem te verhinderen vrij met het maatschappelijk middenveld van de Sahrawi’s te kunnen interageren".

Lees ook: Algerijnse diplomaat: "Marokko voert vuile oorlog"

Dit is een "duidelijke belemmering" van de inspanningen van de persoonlijke gezant van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties voor de Westelijke Sahara, voegde de Algerijnse diplomaat eraan toe. Het zal "zeker ter gelegener tijd onder de aandacht van de leden van de VN-Veiligheidsraad worden gebracht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team