Zoeken

Amale Dib, lerares in de week, worstelaarster in het weekend

6 december 2019 - 11:38 - Wereld

©

Amale Dib, lerares Frans in een school in Frankrijk, is in haar vrije tijd een professionele worstelaarster. Ouders van enkele van haar leerlingen ontdekten dat onlangs via een televisieprogramma en hebben als gevolg een klacht ingediend bij de Academische inspectie.

De 25-jarige lerares verscheen eind september in een reportage op de Franse televisiezender France 3. Ouders van leerlingen aan wie ze les geeft wisten niets van haar sportcarrière en reageerden bezorgd.

Enkele ouders besloten de Academische inspectie om uitleg te vragen. Volgens hen is de passie van Amale namelijk niet compatibel met haar werk als lerares bericht France 3.

"Ze is heel lief met kinderen, ik heb haar nog nooit kwaad gezien, ze verheft nooit haar stem, dus ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ze de kwade speelt...", vertelde de directeur van de school waar Amale in 2018 werkte aan Le Parisien.

Sinds het begin van de controverse is Amale Dib op ziekteverlof. Ze werd op 14 oktober op de school waar ze les gaf definitief vervangen. De Academische inspectie onderzoekt de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team