Zoeken

Extra financiering van 57 miljoen euro voor Nador West Med

26 mei 2022 - 12:20 - Economie

©

De Raad van Bestuur van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) heeft een aanvullende financiering van 57 miljoen euro voor het havencomplex Nador West Med goedgekeurd.

Dit bedrag komt bovenop een eerste financiering van 113 miljoen dat in 2015 werd verstrekt voor de bouw van het complex, aldus een verklaring van de AfDB. Het Nador West Med project is zeer ambitieus en omvat de bouw van twee 20-voet containerterminals, een gespecialiseerde terminal voor bulkgoederen van vier miljoen ton en een terminal voor algemene vracht van 33 miljoen ton, aldus de AfDB.

Lees ook: Haven Nador West Med moet eind 2022 klaar zijn

"De aanleg van deze nieuwe diepzeehaven, gelegen op het kruispunt van belangrijke container- en olietransportroutes, zal de aanwezigheid van Marokko op de mondiale scheepvaartroutes verstevigen," zei Mohamed El Azizi, directeur-generaal van de AfDB voor Noord-Afrika. "Dit zal een factor zijn die de aantrekkingskracht van de oostelijke regio zal vergroten. Een echte versneller voor ontwikkeling en regionale integratie," voegde hij eraan toe.

De landenmanager voor Marokko van de bankgroep, Achraf Hassan Tarsim, stelt dat Nador West Med de regio zal openstellen voor de wereld en zal helpen duizenden banen en nieuwe industrieën te scheppen.

Lees ook: Koning Mohammed VI heeft grootse plannen voor haven Nador West Med

Het doel van Nador West Med is de nationale economie nog competitiever te maken en de logistieke concurrentiekracht te vergroten door de aanvoer van koolwaterstoffen te verzekeren. Het is een haveninfrastructuur die de diensten versterkt van de haven Tanger Med, die in 2004 geopend werd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team