Zoeken

Alicante bereidt zich voor op komst schepen uit Tanger Med

14 maart 2022 - 11:00 - Wereld

©

Vooruitlopend op de toename van het vrachtverkeer vanuit Tanger, hebben de autoriteiten van de haven van Alicante een coördinatievergadering gehouden met alle partners die bij deze operatie betrokken zijn.

De haven van Alicante profiteert sinds het begin van deze maand van een tussenstop van La Méridionale, dat vervolgens koers zet naar Marseille. De nieuwe rotatie zal één keer per week worden uitgevoerd, met vertrek op maandagavond uit de Marokkaanse haven. De havenautoriteiten organiseerden een coördinatievergadering om zich voor te bereiden op de toename van het vrachtverkeer vanuit Tanger.

Lees ook: Derde jaar zonder Marhaba wordt "fataal" voor Algeciras

Tijdens de vergadering, die werd bijgewoond door douanebeambten, vertegenwoordigers van de Dienst Externe Gezondheidszorg de Grensinspectiepost en de scheepvaartmaatschappijen Romeu en CIA, werd overeengekomen protocollen op te stellen om het beheer van de bevoorradingsketen te optimaliseren.

Lees ook: Marhaba 2022: Algeciras en Tarifa bereiden zich voor

Concreet gaat het erom voldoende maatregelen en middelen in te stellen om te zorgen voor een goede coördinatie tussen alle actoren, zodat goederen die vanuit Tanger Med in de haven van Alicante aankomen, tijdig de specifieke sanitaire en douanecontroles ondergaan voordat zij naar hun respectieve bestemmingen in de Europese Unie worden vervoerd. Het gaat voornamelijk over groenten en fruit, vis, vlees en niet-gekoelde levensmiddelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team