Zoeken

Algerijnse verantwoordelijke noemt Marokko "schurkenstaat"

8 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

Tijdens een interview met de radiozender Alger Chaîne 3, heeft de voorzitter van het Algerijnse Comité voor de Ondersteuning van het Saharaanse Volk (CNASPS), Saïd Ayachi, gereageerd op de terugkeer van polisario-leider Brahim Ghali naar Algerije en de diplomatieke crisis tussen Spanje en Marokko. Hij noemt Marokko een "schurkenstaat".

Volgens Ayachi heeft Spanje juist gehandeld door Polisario-leider Brahim Ghali naar Algerije te laten vertrekken en om voet bij stuk te houden in de Sahara-kwestie. De voorzitter van het CNASPS noemt Marokko een "schurkenstaat" die terrorisme, drugs en illegale migranten exporteert naar Europese landen.

Lees ook: Brahim Ghali teruggekeerd naar Algerije

Ook meent Ayachi dat Marokko een gevoelige tik heeft gekregen door de diplomatieke crisis die er is ontstaan met Duitsland. Het Europese land heeft in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zijn afkeuring laten blijken voor de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Volgens de Algerijn illustreert deze crisis "het beleid van uitdaging en dreiging van het Marokkaanse regime tegenover de staten van de wereld in het algemeen en die van de Europese Unie in het bijzonder".

"Van daaruit hebben de staten van de wereld gezien dat dit beleid van chantage en opstandigheid van Marokko geen acceptabele basis heeft in de internationale betrekkingen", zegt Ayachi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team