Zoeken

Algerijnse partijleider: "Marokkaanse hasj overspoelt Algerije" (video)

27 november 2018 - 11:20 - Wereld

©

Amar Ghoul, voorzitter van de Algerijnse politieke partij TAJ, heeft opnieuw hard uitgehaald naar Marokko, dat volgens hem zijn land met drugs overspoeld.

Tijdens een persconferentie op zaterdag sprak Ghoul over de betrekkingen tussen de twee landen en de oproep van Koning Mohammed VI om een "directe en eerlijke dialoog" aan te gaan.

"Als de laatste toespraak van de koning oprecht is, is hij welkom. Maar wat we vrezen is dat dit opnieuw slechts manoeuvres zijn waar Marokko ons aan heeft gewend. Manoeuvres in afwachting van de vergadering van 6 december.", aldus Amar Ghoul zei.

De partijleider somde vervolgens een reeks "aanvallen die van over de grens komen... Wie gaf onderdak aan Abdelhak Layada (een van de oprichters van de gewapende islamitische groepering GIA? Wie overspoelt ons met drugs en hasj? Wie stuurt illegale migranten onder dwang naar Algerije?"

Volgens Ghoul is de toespraak van Koning Mohammed VI enkel een "manoeuvre" in aanloop van de ronde tafel over de Sahara waaraan Marokko, het Polisario, Algerije en Mauritanië volgende maand zullen deelnemen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team