Zoeken

Algerijnse regering bevestigt opening grenzen

31 januari 2012 - 08:52 - Wereld

©

Minder dan een week na het bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken Saâdeddine El Othmani in Algerije, is de aanstaande opening van de grenzen tussen de twee landen een hoofdpunt in het nieuws.

Zondag zei de Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken, Haddou Ould Kablia, aan het dagblad TSA dat "de heropening van de grens tussen Algerije en Marokko zeer aannemelijk is, gezien de opwarming van de bilaterale betrekkingen, ook gekenmerkt door het recente bezoek van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken".

Ould Kablia verduidelijkt alleszins dat de heropening van de Marokkaans-Algerijnse landsgrens een politieke zet is en niet enkel afhangt van het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Officieel stonden de Saharakwestie en de heropening van de grenzen niet op het agenda van de Marokkaanse minister in Algerije. Echter verklaarde TSA vorige week, verwijzend naar overeenstemmende bronnen, dat de Algerijnse veiligheidsdiensten bezig waren met het organiseren van de heropening van de grenzen.

De ontwikkeling van Marokkaans-Algerijnse relaties in het kader van een algemene samenhorige visie, lijkt tot dusver de beste oplossing voor de diplomatie van het naburige Algerije. Maar het openen van de grenzen zal waarschijnlijk niet voltooid worden voordat er een oplossing komt aan alle openstaande kwesties tussen de twee landen, waaronder drugshandel en smokkel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team