Zoeken

Algerije opent grenzen met Marokko

27 januari 2012 - 09:24 - Wereld

©

Algerije bereidt zich voor de grenzen met Marokko te openen in mei dit jaar, meldt het Algerijns e-dagblad TSA onder vermelding van verschillende bronnen.

De Algerijnse politie is hard aan het werk om deze heropening van de grenzen voor te bereiden. Technische maatregelen zijn hiervoor reeds op punt gesteld.

De heropening van de grenzen zou niet het gevolg zijn van het officieelbezoek van de minister van Buitenlandse zaken Saâdeddine El Othmani in Algiers. Deze kwestie werd niet eens besproken volgens TSA’s bronnen.

De woordvoerder van het Algerijns ministerie van Buitenlandse zaken, Amar Belani, ondervraagd door de Algerijnse pers, wou geen commentaar geven over een grensopening.

Woensdag heeft de Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken de berichten ontkent, dat Saudi-Arabië zou bemiddelen tussen Marokko en Algerije, om de betrekkingen tussen beide Maghreb-landen te bevorderen.

Ook Tajeddine El-Husseini, professor in internationale relaties, meldde op de Franse televisie dat de opening van de grens tussen Marokko en Algerije in de komende weken of maanden zal plaatsvinden.

El-Husseini hoopt dat de twee buurlanden het voorbeeld van Duitsland en Frankrijk zullen volgen. Deze hebben zich herenigd in weerwil van wat zij de "wonden van de geschiedenis" noemden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team