Zoeken

Algerije beschuldigt Marokko van stille oorlog

30 mei 2021 - 17:30 - Wereld

©

De Algerijnse autoriteiten hebben Marokko ervan beschuldigd de Algerijnse economie te ondermijnen door in het buurland vals geld op de markt te brengen.

Volgens het Algerijnse dagblad L’expression heeft Marokko zijn buurland Algerije overspoeld met drugs, psychotrope drugs en sinds kort ook met vals geld. Dinsdag werd bekend dat de Algerijnse gendarmerie en de grenswachten in het grensgebied bij Oued Bounaïm in de gemeente Bab El Assa, een crimineel netwerk van zes personen hebben ontmanteld dat zich bezig hield met de smokkel van vals geld vanuit Marokko. De zes arrestanten zouden ruim 4 miljard valse Algerijnse dinars in biljetten van 1000 en 2000 dinar bij zich hebben gehad toen ze door de gendarmes werden aangehouden.

"Deze operatie maakt deel uit van de inspanningen die erop gericht zijn elke poging te dwarsbomen om subversieve bewegingen te financieren en te ondersteunen die tot doel hebben om de veiligheid en stabiliteit van het land te ondermijnen, sabotagedaden te plegen en de middelen van de nationale economie uit te putten, vooral door de nationale markt te overspoelen met valse bankbiljetten", verklaarde het Algerijnse ministerie van Defensie in een persbericht.

Volgens L’expression blijkt uit gegevens van de Algerijnse veiligheidsdiensten dat Marokko een stille oorlog voer tegen Algerije. In de afgelopen 4 jaar zijn er bij de Marokkaans-Algerijnse grens meer dan 6 miljoen tabletten psychotrope drugs uit Marokko in beslag genomen, en zijn er 3183 drugssmokkelaars gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team