Zoeken

Algerijnse leger ziet Marokko als bedreiging

10 december 2020 - 17:40 - Wereld

©

Het Algerijnse leger heeft indirecte bedreigingen geuit aan het adres van Marokko en heeft laten weten klaar te zijn om elke bedreiging vanuit het koninkrijk te kunnen weerstaan.

"De verslechtering van de regionale situatie langs onze grensstrook en de dreiging die Marokko de afgelopen tijd heeft gevormd voor de veiligheid van de regio, baren ons zorgen en we moeten klaar staan om ze het hoofd te bieden", zo staat er te lezen in het tijdschrift van het Algerijnse leger El Djeïch.

Volgens de auteur van het artikel moet het Algerijnse leger (ANP) paraat staan om tot actie over te gaan. "We zijn hiertoe gedwongen omdat ons land regionale verplichtingen heeft door zijn centrale rol in de regio, naast de onveranderlijke principiële steun voor alle rechtvaardige doelen", geeft de auteur aan. Het gaat hier vooral om de recente spanningen tussen Marokko en het door Algerije gesteunde Polisario-front.

De schrijver van het artikel benadrukt dat Algerije de beschermer van de Polisario is en blijft. Onlangs vonden er nieuwe vuurgevechten plaats tussen de militieleden van deze onafhankelijkheidsbeweging en het Marokkaanse leger (FAR). Algerije heeft aangegeven dat het de acties van Marokko ziet als een bedreiging voor henzelf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team