Zoeken

Reactie Algerijnse na intimidatie moet Marokkaanse vrouwen inspireren (video)

16 mei 2019 - 12:50 - Marokko

©

Marokkaanse vrouwen, jong of oud, zijn regelmatig het slachtoffer van intimidatie op straat. Zelfs de Ramadan brengt daar geen verandering in. De reactie van een jonge Algerijnse zou Marokkaanse vrouwen kunnen inspireren.

Volgens TSA werd de jonge vrouw overdag tijdens de Ramadan door een man lastig gevallen. Ze liet zich echter niet doen en greep naar haar telefoon om het voorval te filmen. Ze beledigde de man tot hij wegvluchtte.

"3la djalek ftert" (door jou heb ik het vasten verbroken), "Wa3lach verstop je jezelf? (Waarom verstop je jezelf), "Ki tetbella au moins 3ref chkoun tetbella" (Wanneer je besluit om iemand lastig te vallen, kies dan de juiste persoon), "Maneqderch nemchi tranquil b jean baskets" (ik kan niet eens rustig stappen met een jeans en basketters).

Het hele voorval vond plaats voor de ogen van de politie, die niet ingreep. De jongeman, vrezend voor een schandaal, begon sneller te lopen alvorens rennend weg te vluchten. Maar het was al te laat. Hij werd gefilmd en gefotografeerd en de beelden werden op sociale media gedeeld.

Op internet wordt de reactie van de jonge vrouw geprezen. Ze kreeg felicitatieberichten en de agenten die alles zagen gebeuren maar niet ingrepen werden sterk bekritiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team